От Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) не е

...
От Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) не е
Коментари Харесай

Сегашен към бивш МВР министър: От ГДБОП не е изтекла информация към Нотариуса

От Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) не е изтекла информация във връзка със сигнали, свързани с Мартин Божанов.

Това днес разгласи вътрешният министър Калин Стоянов пред медиите във връзка обвинявания от страна на народния представител и някогашен министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той също по този начин сподели, че Рашков персонално го е поканил да станe шеф на ГДБОП. 

В изявление през вчерашния ден пред Нова тв, разяснявайки множеството лица, които са търсили от него подпомагане против групата на Божанов, депутатът от ПП-ДБ отправи настоятелни подмятания - че от ГДБОП незабавно е изтекла информация към убития лобист и кримипроявен.

Стоянов добави, че по негово решение е бил извънредно ограничен кръгът от чиновници, които са работили по случая. Министърът регистрира, че ГДБОП е единствената конструкция, която е съумяла да създаде и да събере данни по проблема, въз основа на които има формирани досъдебни производства (всъщност със същото се хвали и Софийската градска прокуратура, където има дело против Божанов, само че както е известно, то го надживя, б.р.).

На въпрос дали Мартин Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, Калин Стоянов отговори, че това ще бъде изяснено в границите на досъдебното произвеждане. Той изясни, че наблюдаващият прокурор има право да изиска сходен вид информация и тя ще му бъде предоставена, в случай че това е належащо.

По отношениe на въпроса дали са открити данни за служители на реда, които са свързани с Божанов, министърът съобщи, че безусловно всички връзки и осъщественото по преписките е докладвано в Софийската градска прокуратура. Той сподели още, че на този стадий няма доказана информация полицейски коли да са стояли пред SS клуб и ресторант " Oсемте джуджета ".

Българска телеграфна агенция напомня, че Мартин Божанов беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев ”, свързван с Божанов. По време на обиските са били конфискувани разнообразни материални носители и компютри.

Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както дали и за какво са ходили там.

В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, за имотни измами и пране на пари. Също по този начин стана известно, че Мартин Божанов е сменил числа от ЕГН-то си, както и фамилното си име.

В Народното събрание беше основана краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР