От германското правителство предупредиха министерствата да се въздържат от използване

От германското правителство предупредиха министерствата да се въздържат от използване ...

WhatsApp отхвърли обвиненията на Германия за предоставяне на данни на Facebook.

От германското правителство предупредиха министерствата да се въздържат от използване на WhatsApp заради опасност от изтичане на данни. Собствениците на приложението уверяват, че съобщенията са криптирани и напълно защитени, пише Deutsche Welle.
Собствениците на мобилното приложение WhatsApp отхвърлиха появилите се в Германия обвинения за предоставяне на метаданни на потребителите на компанията-майка Фейсбук. Съобщенията са изцяло криптирани и защитени и могат да бъдат прочетени единствено непосредствените събеседници, твърди представител на WhatsApp пред германското издание Handelsblatt.
По-рано представител на правителството по защита на личните данни Улрих Келбер предупреди федералните министерства и ведомства да не използват това приложение за обмен на информация.
Според него, предоставянето на метаданни става още по време на изпращането на съобщение. Келбер призова да се спазва защитата на личните данни, вместо да бъде пренебрегвана „в тези трудни времена”, когато пандемията от коронавирус доведе до необходимостта да се промени начинът на комуникация в държавната администрация.
Компанията WhatsApp е създадена през 2009 г. През 2014 г. е купена от Facebook. По обща оценка приложението се ползва от повече от 2 милиарда души.

Източник: actualno.com