От физиологична гледна точка, оргазмът е усилено освобождаване на невромедиатори

...
От физиологична гледна точка, оргазмът е усилено освобождаване на невромедиатори
Коментари Харесай

Какво се случва при мъжкия оргазъм?

От физиологична позиция, оргазмът е интензивно освобождение на невромедиатори и хормони, под контрола на вегетативната нервна система. Успоредно с еуфоричното чувство, основано от освободените невромедиатори в мозъка. Оргазмът има и чисто репродуктивна страна – интензивните контракции на тазовите мускули спомагат изхвърлянето на еякулата при мъжете и улесняват поемането му от репродуктивните пътища при дамите.

Физиологичната роля на мъжкия оргазъм наподобява значително ясна, защото при множеството мъже оргазмът е обвързван с еякулацията, която е кулминационна точка на половия акт, написа puls.bg. При дамите тя не е толкоз явна и дълго време не е било ясно какво тъкмо е смисъла и физиологичният смисъл на оргазма при нежния пол. Днес се приема, че придвижването на тазовите мускули и най-много придвижванията на маточната шийка, които подкрепят проникването на еякулата в матката, са главната физиологична цел, постигана от оргазма при дамите.

Различните мъже дават друго изложение на оргазма. При някои той е локализирано чувство в слабините, при други чувството се разгръща към разнообразни елементи на тялото, а при трети може да обхване цялото тяло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР