От ФИФА може да създадат световен вариант на европейския турнир

...
От ФИФА може да създадат световен вариант на европейския турнир
Коментари Харесай

ФИФА мисли световен вариант на Лига на нациите

От ФИФА може да основат международен вид на европейския шампионат Лигата на нациите, в случай че бъде отказана концепцията за Световни шампионати през две години. Футболната организация по всякакъв начин се пробва да усили приходите си посредством основаването на нов шампионат, написа английският " Daily Mail ".

Вече се обмислят другите възможности на Мондиал на две години и шампионат, наподобяващ този на УЕФА Лигата на нациите е измежду премисляните разновидности.

От ФИФА несъмнено регистрират триумфа на новосформираната конкуренция, която към този момент имаше две свои издания. Вдъхновени от нея, от международната футболна централа обмислят да основат собствен личен вид, в който да вземат участие най-хубавите тимове от целия свят и по този метод да привлекат спонсори и интерес от телевизионната публика.

Тепърва следва среща на 20 декември, на която би трябвало да се разискват концепциите. Почти несъмнено от ФИФА ще желаят да основат някакъв нов шампионат, който най-малко да замести Купата на конфедерациите.
 Томас Бах: Не сме имали съвещания с ФИФА за Световно на всеки две години
Томас Бах: Не сме имали съвещания с ФИФА за Световно на всеки две години

Всичко, което знаем, го научаваме от медиите, разяснява той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР