От Фейсбук профила на Иван Тропанкев, журналист Очакваше се след

...
От Фейсбук профила на Иван Тропанкев, журналист Очакваше се след
Коментари Харесай

Журналистът Иван Тропанкев: Христо Иванов - един безкраен тепегьозлук

От Facebook профила на Иван Тропанкев, публицист

Очакваше се след този двоен неуспех в петък – безпринципното гласоподаване да могат взели участие в репресивните служби на някогашния комунистически режим да са ръководители на КПКОНПИ и онлайн записа от диалога на депутатите от " Демократична България ", че комисията ще бъде бухалка, ръководена от обединението, водачът на " Да, България " Христо Иванов на часа да си подаде оставката и да не се появява повече в общественото пространство.

Но този срам за всички последователи и радетели на демокрацията в страната ни през последните 30 години, с индиферентна, типична за него надменност, ни заля с следващата слуз от неистини. Ни лук ял, ни лук мирисал, както се показва народът ни. Сигурно хилядите репресирани по пандизите и лагерите ще се преобърнат в гробовете си от тази безочливост. А неговите кукловоди, конфигурирани за олигарси от основателя му и патрон Иван Костов, ще потриват предостатъчно ръце.

Как другояче да си разбираем, че по време на целия спор в пленарната зала при разискването на процедурните правила, от опозицията напомняха на Иванов, че не може дясна партия като Демократична България да пристъпи правилата си? И да гласоподава натрапената като единствена опция за сформиране на второ съдружно държавно управление кандидатура за началник на КПКОНПИ.

Бяха изтъкнати всички зависимости на Бойко Рашков – от службата му в репресивните органи на комунистическия режим, през задържането и бруталното отношение към кинорежисьора Евгений Михайлов поради онази имитация на тогавашния президент " Танковете да дойдат ", следствието на КПКОНПИ за неговото подозрително огромно имущество, гоненията и арестите на деятели в малцинствените региони и задържането на някогашния министър председател за 24 часа, оповестено от съда за нелегално.

Въпреки тези предизвестия, десните отхвърлиха искане на поста да не се позволяват някогашни сътрудници на Държавна сигурност. Веднага по-късно, с цел да замаже срамното гласоподаване, Иванов разгласи, че " инспекции на претендентите ще има. Не по силата на това, което ще бъде записано в тези правила, а по силата на общите условия на закона. " Демократична България " няма да гласоподава за лица, които бъдат оповестени от способената комисия като принадлежали към " Държавна сигурност ". Е, това не е ли нахалство!...- да прибавим друго определение на тепегьозлука.

И тъй като неговата памет е къса, и доста му се ще на всички останали да е такава, дано напомним по какъв начин го усукваше преди време след това разискване на имена за висши партийни и държавни позиции в различния ГМО десен план на олигархичния прокопиев кръг, който ражда " Да, България ". И по какъв начин той назовава дамата на разисквания Лозан Панов " черен лебед ", а след това, по същия метод, както през днешния ден го усуква, твърди, че " тази имитация няма никакъв концептуален смисъл. Тя няма никакво наличие по отношение на брачната половинка на Панов ". Според него публицистите са се хванали за епитета и са преиначили смисъла му, а това била имитация хваната " просто ей по този начин ".

Нека още напомним " просто ей по този начин " по какъв начин се поврътваше като правосъден министър в държавното управление на Бойко Борисов без нищо да свърши. И бе уволнен от него, тъй като бе изловен да написа доноси в качеството си на НПО-активист до Брюксел против ръководството, в което самичък той участваше. А през днешния ден дрънка от тв екрана, че в случай че не се направи втори съдружен кабинет, се връща неговият някогашен шеф на власт и страната ни ще загине в " жанвиденова зима ".

А какво да кажем за оня диалог с някогашния му шеф, когато стана напечено след злощастното негово дебаркиране на морския бряг, а напълно неотдавна - откакто в разгара на едни демонстрации пред Народното събрание, бе привикан на спявка в една джипка.

Иванов дължи отговор и кое подтиква вкарването на проектозакон в Народното събрание за връщането на " ЮБЕР " в България. Особено в миг, когато се вихрят скандални разкрития за подкупи на европейски държавници от таксиметровата компания за споделени транспорти. Истината е, че дългогодишната му нахална двойнственост в общественополитическия живот на страната до петъчния неуспех, постоянно е успявала да изпере облика му.

Свидетели сме и този път на негов спешен пиар, че нищо кой знае какво не се е случило, ч
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР