От Фейсбук профила на Ирини Зикидис: Виждам, че след като

...
От Фейсбук профила на Ирини Зикидис: Виждам, че след като
Коментари Харесай

Ирини Зикидис: Изключително важно е да знаем, дали г-ца Бориславова е излъгала или не

От Facebook профила на Ирини Зикидис:

Виждам, че откакто месеци наред поантата беше " Политическа партия контракти цена на газа 4 пъти по-ниска от тази на Газпром ", сега тази поанта хлъзгаво се подменя с нова: най-важна е НАДЕЖДНОСТТА на доставчика и осъществяването на контракта.

Това е толкоз обикновено и близо до мозъка, че съм сюрпризирана, че въобще се разяснява. Никой в никакъв случай не е поставял под въпрос значимостта от това доставчикът на услугата да е благонадежден.

Проблемът е напълно различен, само че това може да го оцени единствено един притежател на бизнес, а не секретарката му.

Проблемът НЕ Е в това дали ще има газ на " най-хубавите цени за този сезон ", а в това, че даже и да има газ от благонадежден източник, от една цена нагоре просто става БЕЗСМИСЛЕНО да го имаш. Защото ПРОСТО НЕ МОЖЕШ ДА Гражданско отделение ПЛАТИШ.

Ето за какво, даже и при съществуването на някакъв газ в Европа, на цени в допълнение спекулативно раздути от тържищата, доста компании или стопират активност или непосредствено банкрутират. Като под ножа първи минават междинните и дребните компании. В ЮК банкрутираха не малко междинни по мярка енергийни компании, и то още преди войната, при първото разклащане на цените.

И тъкмо в тази връзка е извънредно значимо да знаем, дали госпожица Бориславова е излъгала или не. Защото числата, които тя уточни, сътвориха заблуда за предвидимост на бизнес средата у нас. Защото на 15 май, след популярната имитация " Успяхме да договорим извънредно сполучлива цена 4 пъти по-ниска от тази на Газпром ", бизнесът си пое въздух и си сподели " Май ще оцелеем ". Поех си въздух и аз.

Ако въпреки всичко госпожица Бориславова е излъгала и тази неистина е била изречена от чисто политически конюнктурни съображения, цялата тази надеждност и бистрота отива на майната си. И единствено след два месеца дневният брой на банкрутиралите компании ще е трицифрено число.

Ето по този начин стоят нещата. На бизнеса и на потребителя не му дреме дали заплаща съветски или американски газ. Бизнесът и потребителят имат единствено една сметка на разум - ще оцелея ли.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР