От Фейсбук профила на евродепутатът Асим Ахмед АдемовДокога ГЕРБ-СДС ще

...
От Фейсбук профила на евродепутатът Асим Ахмед АдемовДокога ГЕРБ-СДС ще
Коментари Харесай

Адемов: Докога ГЕРБ-СДС ще учат ПП и ДБ на демокрация?

От Facebook профила на евродепутатът Асим Ахмед Адемов

Докога ГЕРБ-СДС ще учат Политическа партия и Демократична България на народна власт и допустимо ли е те да се научат?

Опонентите ни от тези партии  евентуално ще кажат - та тъкмо ГЕРБ-СДС ли ще ни учат нас на народна власт.

Да, тъкмо нашата коалиция преподава уроци по народна власт в Народно събрание, само че партиите от Политическа партия и Демократична България не са прилежни възпитаници и не възприемат.

Ето за кои значими уроци става въпрос и колкото повече партии ги научат,  толкоз по-бързо ще се възстановява политическата среда в България:

Урок 1:  когато си победител на изборите, уважавай своите съперници, изгубили изборите!

Нещо, което Политическа партия и Демократична България въобще не умеят.

Пример: когато Политическа партия завоюваха изборите, за първи път в демократичната история на Народно събрание след 1990 година Политическа партия и Демократична България не разрешиха на най-голямата опозиционна партия да председателства  комисии и имаха надменно отношение към ГЕРБ-СДС.

Въпреки че Демократична България спечелили не са били и мисля, че скоро не се и обрисува да бъдат.

Сега ГЕРБ-СДС завоюваха изборите, само че опозиционните партии Политическа партия и Демократична България имат своите ръководители на комисии и получават почтително отношение от страна на спечелилите.

Защото по този начин е демократично и се показва уважение  към съперниците!

 Урок 2: когато загубиш изборите, уважавай спечелилия!

Нещо, което Политическа партия и Демократична България въобще не умеят.

Те изгубиха изборите, само че се държат като спечелили и не демонстрират никакво почитание към действителния победител.

Пример: предходния парламент ГЕРБ-СДС изгубиха изборите, не издигнаха претендент за ръководител на Народно събрание и не оспориха успеха на Политическа партия.

Сега Политическа партия и Демократична България по всякакъв начин се опитваха да попречат въобще да се избере ръководител на Народно събрание, единствено и единствено да унижат спечелилия в изборите.

 Урок 3: даже и да не харесваш концепциите на своите съперници, не отхвърляй разговор с тях!

Защото разговорът, единствено разговорът е решението на проблемите.

Нещо, което Политическа партия и Демократична България въобще не умеят.

Пример: ГЕРБ-СДС им подадоха ръка за разговор след изборите, само че те високомерно я отхвърлиха. Но очевидно не знаят, че високомерието рано или късно се санкционира от народа.

 Урок 4: когато искаш да укрепиш и затвърдиш демокрацията, не отнемай благоприятни условия, а създавай такива, с цел да приобщиш от ден на ден хора към този развой.

Нещо, което Политическа партия и Демократична България съумяха да създадат, в смисъл да отстранят голяма част от хората от изборния развой.

Пример: въпросът по какъв начин да гласуваме? С хартиена бюлетина или с машини?

Политическа партия и Демократична България принудително постановиха машините, без да вземат под внимание обстоятелството, че доста хора желаят хартиената бюлетина. По този метод лишиха опцията повече хора да вземат участие в укрепването на демокрацията посредством присъединяване в изборния развой. И не престават да отхвърлят разновидността за гласоподаване посредством машини и хартиена бюлетина. Това е извънредно недемократично.

ГЕРБ-СДС са за хартиената бюлетина,  само че регистрират обстоятелството, че има хора, които въпреки всичко желаят да гласоподават с машини. Затова оферират смесеното гласоподаване. За да се даде опция повече хора да вземат участие на изборите. Това е демократичния метод.

 Урок 5: не се намесвай във вътрешните партийни работи на своите съперници.

Нещо, което Политическа партия и Демократична България въобще не умеят.

Пример: Политическа партия и Демократична България жестоко се намесват във нашите партийни работи и упорстват водачът ни, Бойко Борисов, да се пенсионира, т.е да се отдръпна като ръководител на ГЕРБ. При състояние, че той като ръководител на партията ни, има толкоз победи на изборите, колкото те нямат присъединяване на такива!

Политическа партия загуби изборите единствено няколко месеца откакто ги завоюваха, а Демократична България непрекъснато се губят някъде обратно в класирането, само че никой от ГЕРБ не е изискал оставките на техните ръководители.

Това са единствено част от уроците по народна власт,които ГЕРБ-СДС преподават на Политическа партия и Демократична България. Дали те ще си научат уроците, зависи единствено от тях. Но е значимо едно да схванат - партия, която не е демократична, не може да построява народна власт в едно общество!



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР