От Федералната служба за сигурност на Русия обявиха, че са

...
От Федералната служба за сигурност на Русия обявиха, че са
Коментари Харесай

Москва обвини украинските спецслужби за готвена атака с боен отровен газ в Запорожието

От Федералната работа за сигурност на Русия оповестиха, че са задържали трима украински жители
Русия разгласи, че е предотвратила в отчасти следената от съветските сили украинската Запорожка област офанзива с отровен газ, готова съгласно Москва от украинските специфични служби, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Федералната работа за сигурност (ФСС) на Руската федерация предотврати опит на украинските специфични служби да извършат терористичен акт в Запорожка област, употребявайки аналог на бойното химическо вещество BZ по класификацията на НАТО. Задържани са трима украински жители ", заяви центърът за връзки с обществеността на ФСС, представен от ТАСС.

Иззетите при тази интервенция токсични сътрудници " се употребяват при производството на химически оръжия за всеобщо заличаване и са създадени в Съединени американски щати ", се показва в прессъобщение на ФСС.

Според същия източник е почнало следствие на атентат и производството на оръжия за всеобщо заличаване жители.

Запорожка област е една от четирите украински територии (заедно с Херсонска, Донецка и Луганска област), които Русия твърди, че е включила през 2022 година, макар че армията ѝ няма цялостен надзор над тях, напомня Агенция Франс Прес.

BZ е психохимично бойно отровно вещество. Използва се за дезорганизиране на вражеските войски. На 19 февруари началникът на войските за радиационна, химична и биологична отбрана в съветските въоръжени сили генерал-лейтенант Игор Кирилов заяви, че на 19 август 2022 година против съветски военнослужещи е употребен отровен химикал, който е аналог на BZ, включен в Списък 2 от Конвенцията за възбрана на химическите оръжия. Според Кирилов при оперативно-издирвателни действия на 28 януари 2024 година на територията на Мелитопол е открито аналогично вещество.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР