От Еврокомисията изискват наблюдението над България да продължи. Три от

...
От Еврокомисията изискват наблюдението над България да продължи. Три от
Коментари Харесай

ЕК продължава частично наблюдението на България

От Еврокомисията изискват наблюдението над България да продължи. Три от шестте индикатора ( за независимостта на правосъдната власт, законодателната рамка и проведената престъпност) могат да се смятат за краткотрайно прекъснати . Това е мнението на Европейската комисия по отношение на напредъка на България по механизма за съдействие и инспекция, оповестено преди малко на страницата на Европейска комисия.

 Екологичен потенциал смутен от развиването в Румъния
Екологичен потенциал смутен от развиването в Румъния

Парламентът прокара резолюция

Целта на продължаващия мониторинг над страната ни, е да се удостовери оценката, че България поставя старания по осъществяване на рекомендациите от последния отчет през ноември 2017 година Според евронаблюдателите, няколко рекомендации към този момент са изпълнени, а редица други са напълно покрай стадия на осъществяване.

В отчета е регистрирано забележителното утежняване на медийната среда в България през последните години , което изправя обществеността пред риск от ограничение на достъпа до информация. Това може да има отрицателно влияние върху правосъдната самостоятелност при съществуване на лични офанзиви против съдии в някои медии, написа в документа.

Способността на медиите и на гражданското общество да изискват отчетност от властимащите в плуралистична среда, без да се оказва напън , е значима част от основата за продължение на промените, обхванати от механизма за съдействие и инспекция (МСП), както и за по-доброто ръководство като цяло.

Това гласи признатия по-рано денем от членовете на Европейската комисия най-новия отчет за дейностите на България в осъществяване на поетите от нея задължения във връзка с правосъдната промяна, битката с корупцията и проведената престъпност в подтекста на механизма за съдействие и инспекция (МСП).

Документът преглежда напредъкът в последната година за осъществяването на 17-те дефинитивни рекомендации, отправени от Комисията в отчета от януари 2017 г

Според еврокомисарите, има късмет България да извърши всички оставащи рекомендации и надлежно оставащите индикатори, с цел да може мониторингът над страната ни да завърши до края на мандата на тази еврокомисия - (2019 г.).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР