От еволюционна гледна точка, хората са социални същества. Въпреки че

...
От еволюционна гледна точка, хората са социални същества. Въпреки че
Коментари Харесай

4 причини да прекарвате повече време сами

От еволюционна позиция, хората са обществени същества. Въпреки че в актуалните професионални среди се ценят хората, които могат да мислят " отвън кутията ", водачите в промишлеността не престават да употребяват в речите си корпоративни основни думи като " синергия " и " отборен състезател ".

Покрай всичко това, рядко ни остава време, което да прекараме сами със себе си. Истината е, че уединението може да бъде извънредно потребно за човек, или както споделя Алис Колър: „ Да бъдеш самичък значи да се потопиш изцяло в делата, които самичък си избрал, осъзнавайки пълнотата на личното си наличие, а не неналичието на непознатото. “ Тук следват 4 основателни аргументи да го послушате и последвате.

1. Мозъкът и нервната ви система получават опция да презаредят

Когато сме обградени от хора, непрестанно получаваме външна информация, подтиквана от диалози, език на тялото и даже миризмата на индивида до нас. Обработването на тези данни изисква непрекъснато преместване на фокуса от едно нещо на друго (всъщност, човешкият мозък е откривателят на режима на мултитаскинга - процес, който е извънредно натоварващ за него). Същевременно, мозъкът ви непрестанно се пробва да разбере дали някой от тези външни тласъци съставлява опасност, а това води до високи равнища на тревога и безпокойствие.  

Подобно на това да изключите тв приемника, уединяването лимитира броя на външните тласъци, които нападат вашето схващане, а това понижава доста равнищата на стрес. Както всички знаем, колкото по-малко напрежение има във вашия живот, толкоз по-добро е вашето психическо и физическо здраве.

2. Осъзнавате от какво имате потребност в реалност

Когато сте сами, имате време да помислите върху посоката, в която върви вашия живот, без някой да ви споделя какво би трябвало да вършиме. Може да опитате разнообразни неща и да видите дали те ще задоволят вашите потребности, без да се страхувате, че някои ще подлага на критика вашия избор. Когато сте сами, няма кой да взема решения вместо вас. Единственият избор,  който ви остава, е да създадете среда, която ви прави щастливи. Това е извънредно мотивиращо и вдъхновяващо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР