От едно ново научно изследване направо ни настръхнаха косите. То

...
От едно ново научно изследване направо ни настръхнаха косите. То
Коментари Харесай

Лоши новини за живеещите в апартамент

От едно ново научно проучване напряко ни настръхнаха косите. То е извършено от група откриватели към Катедрата по ентомология в университета Пардю. Те са успяли да доближат до извода че немската хлебарка (един от най-разпространените типове хлебарки) е добила съвсем цялостна устойчивост към инсектициди и химикали, които досега не са били употребявани против нея. Това значи, че на практика този тип хлебарки става неосъществим за заличаване.

Данните от изследването, оповестени в Scientific Reports, демонстрират, че в границите на едно потомство хлебарките могат да развият устойчивост към всеки тип инсектицид. В продължение на шест месеца учените тестват разнообразни комбинации от инсектициди в мощно наранени от хлебарки жилища в Илинойс и Индиана. Третирането по никакъв метод не е понижило популацията им.

Нямаме никакъв мотив за наслада – за тримесечния си живот немската хлебарка основава потомство от към 50 и даже дребна част от тях да развият устойчивост към даден химикал, това значи, че тя се предава на идващото потомство.

Хлебарките евентуално са най-мразеното насекомо на планетата и има за какво: те са носители на всевъзможни патогени като ешерихия коли и салмонела, както и на алергени, виновни за астмата. Най-лошата вест е, че те населяват най-вече човешка среда.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР