От Движението вече провеждат консултации и за отстраняване на председателя

...
От Движението вече провеждат консултации и за отстраняване на председателя
Коментари Харесай

Хамид Хамид: ДПС говори за 2 оставки – на правителството и на държавния глава


От Движението към този момент организират съвещания и за премахване на ръководителя на Народно събрание

Движение за права и свободи приказва за 2 оставки - на държавното управление и на президента. Освен това от Движението организират съвещания с други партии и самостоятелни депутати за отстраняването на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това изясни в предаването „ Здравей, България " заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

„ Дали предварителни, или постоянни изборите са доста скоро. Посланието на ръководителя на Движение за права и свободи, което направи при откриването на сесията на Народно събрание, е, че страната върви към безпорядък. Нужен е незабавен разговор ", съобщи още Хамид Хамид.

Той напомни, че от Движението желаят оставки и от двете страни.

„ Държавата има потребност от усмиряване на тона, от обединяване, тъй като идващите месеци вземат решение ориста на страната за десетки години напред. България би трябвало да се приготви за оперативните стратегии за идващия програмен интервал, няма време. В момента нищо не се работи ", сподели депутатът.

По думите му след оставките би трябвало да има обединяване на всички политически сили, да се дефинират няколко целта, а един от тях да е осъществяване на почтени избори.

Ако президентът Румен Радев се отдръпна, функционалностите му ще поеме вицепрезидентът Илияна Йотова. Според Хамид Хамид не е значима персоната, а да бъде в действителност държавен глава. „ Не непрекъснато да атакува, да търси борба, да настройва едни жители против други ", разяснява Хамид Хамид.

Според Движението при оставки и от двете страни, експертният кабинет би трябвало да бъде управляван от най-голямата партия, а вицепремиерът би трябвало да е от втората по величина. „ Нека и двете партии носят отговорност, да не се упрекват след изборите кой по какъв начин ги е манипулирал ", сподели Хамид Хамид.

Движение за права и свободи към този момент организира съвещания с други партии и самостоятелни депутати за премахване на ръководителя на Народното събрание. Според Хамид Хамид един от главните претекстове за желаната оставка е, че Караянчева не била „ на висотата на поста си ".

„ Организацията в Народно събрание е плачевна. Ето ви още един мотив за оставка ", заключи Хамид Хамид.

Той разяснява и митингите. Според него те са инструмент на всяка народна власт.

„ Всеки жител има право да стачкува, да желае оставки. Самите претенции обаче не са изчистени, не оферират решения. Искат се и оставки на неполитически лица, хора от самостоятелната правосъдна система ", сподели Хамид Хамид. „ Главният прокурор не е политическо лице. Той е част от самостоятелната правосъдна система, избиран е от прокурори, в реда на нещата е те да му дадат оценка. Няма по какъв начин политици да желаят оставката, на който и да е от правосъдната система ", сподели Хамид Хамид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР