От дружеството ТЕЦ Свищов излязоха с опровержение за материал на

...
От дружеството ТЕЦ Свищов излязоха с опровержение за материал на
Коментари Харесай

От ТЕЦ Свищов с опровержение за новина на БЛИЦ

От сдружението Топлоелектрическа централа Свищов излязоха с опровергаване за материал на организация БЛИЦ, обвързван с компанията. Публикуваме текста без редакторска интервенция: Право на отговор:
Неприятно сюрпризирани и предизвикани сме от недостоверната информация, оповестена в рубриката „ Криминални” на уеб страницата blitz.bg под заглавие „ Скандал! Неработещият Топлоелектрическа централа Свищов желае да докопа държавни пари за леден резерв”. Оповестените обстоятелства в материала не дават отговор на действителността и за жалост той може да се квалифицира само като подправена, скалъпена от неистини, полуистини и неуместни екстраполации вест, от която пострадало е сдружение Топлоелектрическа централа Свищов АД.

На 04.07.2017 година беше оповестен на страницата на ЕСО ЕАД иден търг за даване на леден запас. Явно, незабавно по-късно заинтригувани лица са се тормозили от възможното присъединяване на Топлоелектрическа централа Свищов в търга и са се „ погрижили” да се популяризира недостоверна информация. На кого ли направи такова мощно усещане Топлоелектрическа централа Свищов и кой ли е толкоз осведомен с обстоятелствата и събитията, заради които „ предходната година бе изключен от конкуренцията заради липса на техническа готовност”?

Вярно е, че Топлоелектрическа централа Свищов АД през 2016 година беше отхвърлен от конкуренцията, предизвикано от недобросъвестни дейности на външни фактори. Странно е по какъв начин по-късно премахване никой не се поинтересува от Топлоелектрическа централа Свищов. Но както е споделил народът: всяко зло – за положително. Изключването обезпечи задоволително време на сдружението, с цел да извърши всичко належащо и да реализиране цялостно сходство с условията на закона. Което значи само и единствено, че към сегашния миг то е пълноправен участник при равни други условия с останалите участници в тръжните процедури за леден запас. Не е за занемаряване и фактът, че през предишни години сдружението е печелило сходни търгове и има опит в обезпечаването и гарантирането на стабилността на енергийната система. Обявената понастоящем процедура се реализира при цялостна законоъобразност и е разумно, че в случай че сдружението реши да взе участие в идния търг, ще съблюдава и извършва плануваните в процедурата условия. Любопитно е обаче от кое място създателят на публикацията има увереност, че тази година Топлоелектрическа централа Свищов ще взе участие в тръжната процедура, откакто към момента не е настъпила датата за подаване на документи. Да не би задачата на подправената вест да е друга?

В материала се твърди, че „ Единствените, работещи хора там са от защитата на обекта”. Истината обаче е, че в никакъв случай сдружението не е оставало без индустриален личен състав. В сегашния миг там работят висококвалифицирани експерти, които наблюдават за вярната работа на трансформаторите и разпределителните уредби напрегнат, правят механически поправки на оборудванията и други действия, свързани с предмета на активност на компанията. Държим да бъде пояснено, че лицето Георги Христозов няма и не е имал нищо общо с Топлоелектрическа централа Свищов АД.
Авторът на бомбастичния „ криминален” материал твърди също, че в предприятието не се съблюдават разпоредбите, отнасящи се до серните и азотните окиси. Имаме основателни подозрения, че той е способен да се произнесе по въпросите за сероочистващите съоръжения, само че пък натрапчиво разяснява други компании, които сега дават леден запас и са евентуални участници в новия търг. Според журналиста те били „ по-надеждни енергийни сдружения, които разполагат с нужните ресурсна обезпеченост, личен състав и добре подготвени специалисти” Ще си позволим да посъветваме създателя за в бъдеще преди да хвърля обстоятелства в общественото пространство, подробно да ги ревизира. В противоположен случай ще считаме изказванията му за плод на непочтеност и липса на професионализъм.

Относно непроверените изказвания за екологичния статус на Топлоелектрическа централа Свищов АД ще споменем, че в предприятието се съблюдават прецизно всички правила и правила на националното и европейското екологично законодателство и комуникира интензивно с способените органи.
На въпросите, свързани със собствеността на Топлоелектрическа централа Свищов, не считаме за належащо да отговаряме. На разположение на заинтригуваните е обществен Търговски указател, откъдето всеки би могъл да направи информация за притежателите на акции. Коментарите в публикацията по повод свързаността на сдружението също намираме за много неуместни. Следва въпросът с кои лица се свързват цитираните в публикацията други сдружения?
Финалът на публикацията (също като цялото й съдържание) е „ скандален” и дълбокосмислен: „ Вероятно всички тези въпроси ще останат без отговор, а сдружения като упоменатите ще не престават по неведоми пътища да получават пари от страната.” От Топлоелектрическа централа Свищов АД показваме вяра, че нашият отговор най-малко частично понижава тази възможност. На последно място, държим да бъде посяснено, че Топлоелектрическа централа Свищов има обществено известни дългогодишни акционери, които вземат участие директно Съвета на шефовете на компанията. Видахим АД и лицата Георги Хистозов, Борислав Лоринков не участват в ръководството на компанията, за това молим да не бъдат свързвани повече с нас.
Разчитаме, че нашия отговор ще бъде оповестен в цялост.

С почитание,
Съвета на Директорите на „ Топлоелектрическа централа Свищов” АД
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР