От дружеството, което управлява рудник Ораново, не са предоставили изискваните

...
От дружеството, което управлява рудник Ораново, не са предоставили изискваните
Коментари Харесай

Върху рудник Ораново има въгледобив, убеден кметът на Симитли

От сдружението, което ръководи рудник " Ораново ", не са дали изискваните механически документи и планове за осъществяваната повърхностна разпродажба на мината.
Това съобщи кметът на община Симитли Апостол Апостолов, представен от БНР.

Припомняме, мотив за неговото изявление е гибелта на миньор в понеделник , 13 ноември и множеството противозаконни ровове на повърхността на рудника.

 Миньор умря след случай в рудник
Миньор умря след случай в рудник " Ораново "

Поредно сриване за тази година

Според Апостолов, на повърхността на рудника на процедура се прави въгледобив по открит прийом, за което мина " Пирин " - Ораново няма позволение . Жителите на квартал " Ораново ", който е в непосредствена непосредственост до минните терени, също са безапелационни, че зад противозаконните ровове на процедура има рандеман на въглища.

 Незаконни разкопки над рудник
Незаконни разкопки над рудник " Ораново " заплашват мината

На Инспекцията по труда им трябват няколко дни за инспекция

Повод за думите му са резултатите от инспекция на дирекция " Национален строителен надзор " през месец октомври.
Управителят Димитър Ванков е изискал от Министерството на енергетиката координиране единствено за незадълбочено хващане на водите и предотвратяването на нахлуването им в минните галерии посредством прокопаване на отводнителни траншеи и е получил такова координиране, сподели Апостолов.

Това е извънредно рисково , твърди кметът на общината, защото регионът е мощно сеизмичен . През 2012 година там беше записано едно от най-големите свлачища в България.

 Инспектори по труда влязоха на инспекция в рудник Обновена
Инспектори по труда влязоха на инспекция в рудник " Ораново "

Вчера там имаше случай със умрял служащ

В рудник " Ораново " се правят противозаконни действия, твърди кметът на община Симитли Апостол Апостолов. Според него те заплашват освен миньорите, само че и живеещите в близост поради големите свлачищни процеси.

Сигналът за противозаконните изкопни действия на повърхността на мината на терен от към 10 декара, който е част от концесионната територия, е подаден още през месец юли от община Симитли до всички контролни институции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР