От ДПС са превели в държавния бюджет надвзетите средства от

...
От ДПС са превели в държавния бюджет надвзетите средства от
Коментари Харесай

ДПС върнаха надвзетата субсидия

От Движение за права и свободи са превели в държавния бюджет надвзетите средства от партийни дотации. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той осведоми, че това е станало през днешния ден в отговор на получено през вчерашния ден писмо от Министерство на финансите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Относно готвените съвещания за партийните дотации депутатът Делян Пеевски разяснява, че парламентарната процедура е изчерпана, защото измененията в Закона за бюджета са минали на второ четене в отрасловата комисия и посочи, че дотацията е един лев.

" Разговорите с ръководещата партия завършиха, в случай че те не си държат на думата - техен проблем. Оставаме да забележим какво ще създадат те. Движение за права и свободи постоянно прави каквото споделя - да забележим ГЕРБ ", разяснява още Пеевски.

Мустафа Карадайъ добави, че няма други оферти, постъпили в периодите сред първо и второ четене и няма какво да разискват. От Движение за права и свободи още веднъж припомниха, че тяхното предложение е за нула лв. дотация и отворен модел на финансиране на политическите партии.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР