От доверието вътре в коалицията и от самооценката, която си

...
От доверието вътре в коалицията и от самооценката, която си
Коментари Харесай

Радев: От доверието вътре в коалицията зависи дали 8 март ще бъде датата за нови предсрочни избори

От доверието вътре в обединението и от самооценката, която си дават, зависи дали 8 март ще бъде датата за нови предварителни избори, сподели президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на въпрос дали 8 март може да бъде датата за нови предварителни избори. Държавният глава е в Анталия, където взе участие в третото издание на дипломатическия конгрес по покана на турския си сътрудник Реджеп Ердоган, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според Радев, има странни критерии за оценката на министрите в кабинета, като за образец даде министъра на защитата Тодор Тагарев, на който едни от водачите му желаят оставката, тъй като не прави задоволително за Украйна, а от другата страна настояват, че би трябвало да остане, тъй като доста го харесват в Киев. 

Президентът още веднъж сподели, че при сформирането на кабинета е декларирал, че е желал да види министър, който ще прави всичко допустимо и ще работи предпочитано за сигурността на България, за развиването на актуалните  отбранителни качества на Българската войска. В отговор на въпрос дали Тагарев прави това, Радев отговори: „ Аз желая да видя повече “.

Държавният глава сподели, че е несъмнено,  че на 6 март ще има оставка на цялото държавно управление, тя би трябвало да се одобри от Народното събрание и едвам по-късно при него стартира цикълът на съвещания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР