От доверието между партиите в коалицията и от самооценката, която

...
От доверието между партиите в коалицията и от самооценката, която
Коментари Харесай

Румен Радев: От доверието между партиите в коалицията зависи дали ще се стигне до предсрочни избори

„ От доверието сред партиите в обединението и от самооценката, която си дават, зависи дали ще се стигне до следващи предварителни парламентарни избори. “

Това съобщи президентът Румен Радев на брифинг през днешния ден в отговор на въпрос за политическата конюнктура в страната . По думите му всичко зависи от това дали този парламент има към момента неизчерпан политически запас , с цел да образува стабилно болшинство.

Държавният глава съобщи, че в последно време следи странни критерии за оценка на министрите от кабинета в границите на обединението и даде образец с метода, по който се показва работата на министъра на защитата. Според някои от водачите в обединението министърът на защитата би трябвало да освободи поста, тъй като не прави задоволително за Украйна.

„ Докато различен народен представител от ръководещата коалиция в типична почтена доверчивост възкликна, че би трябвало да остане министърът, тъй като доста го харесвали в Украйна “ , уточни Румен Радев.

„ Кога тези хора ще запитат дали министърът на защитата го харесват в Българската войска и какво прави за сигурността на България “ , попита президентът и прикани за връщане към основополагащите критерии, когато се дават оценки на министри.

„ Аз желая да видя министър, който ще прави всичко допустимо и ще работи предпочитано за сигурността на България, за развиване на модерни отбранителни качества на Българската войска “ , посочи президентът.

Попитан дали Тодор Тагарев е подобен министър, президентът отговори, че чака да види повече .

В отговор на въпрос кого би показал за министър-председател при вероятно служебно държавно управление, президентът съобщи, че ще следва процедурата съгласно Конституцията, само че акцентира, че огромният въпрос е кой ще носи отговорността за избора на министрите в подобен кабинет .

„ Няма да съм този, който показва министрите, само че би трябвало с моя автограф под мой декрет официално юридически да нося отговорност. Вече няма отговорност. Всичко е по този начин размито, че да няма отговорност “ , уточни Румен Радев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР