От доста време вече има на пазара ръчно правени красоти.

...
От доста време вече има на пазара ръчно правени красоти.
Коментари Харесай

Ръчно изработеното - подарък със сърце

От много време към този момент има на пазара ръчно правени хубости. В дребни кокетни магазинчета, онлайн, в обществените мрежи и уеб страниците за дребни разгласи. Те са отлична концепция за подарък и метод да си доставим малко персонално наслаждение. Ръчно направеното (още handmade) става все по-любимo и предпочитano, има от ден на ден фенове.

Разнообразието от ръчно правени произведения е голямо и пъстро. Някои имат и напълно съответно битово предопределение – подноси, къщички за ключове, албуми за фотоси. Други са произведения на обичайни занаяти като грънчарство, тъкачество или обичана женска ръчна работа – плетиво, тегел, бродерия. За дамите изборът е още по-голям – шалове, чанти, аксесоари за коса. Но има и мъжки чанти от кожа, портфейли, табакери. За децата – дървени и текстилни играчки, украса за детската стая, аксесоари за коса за дребните принцеси. Да изреждам всичко, което креативното въображение е измайсторило е безсмислено - просто се огледайте.

Безспорните преимущества на ръчно направеното (handmade)

Личната сила. Творците имат в остатък от нея. Повечето, които познавам, са и прелестни хора – пъстри и радостни, ексцентрични и неконвенционални, само че и същински майстори. Умеят да се радват на живота и го показват. Какво по-хубаво то това да се заредиш с тази сила? Творческият заряд е неповторимо нещо, до което могат да се допрян и тези, които не са толкоз сръчни и надарени с гений - той ти дава невероятния взор към скучните движимости, дава ти дозата неповторима, един път основана, несъвършена хубост, която да направи животът ни най-малко малко също по този начин невероятен.

Ако липсва креативност в живота ви въобще, а бихте желали да има повечко, то знайте, че законът за привличането доста постоянно работи в този случай. Ако се обкръжите с ръчни творения, може би концепциите сами ще стартират да идват. Много от създателите са почнали, откакто са купили нечие непознато създание и са пречупили концепцията през своето виждане. Когато създаденият са пред очите ти, постоянно виждаш, че може би не е чак толкоз комплицирано и можеш и самичък да пробваш. И с струпване, концепциите сами идват и създателят в нас, намира път на открито, а с това личността ни става по-пълноценна, даже и крайният резултат да не е произведение на изкуството, а наша дребна персонална загадка.

Уникалността. Всеки създател е длъжен да сътвори у клиента неповторимото чувство да няма никой различен като неговото, преди малко закупено създание. Един същински създател, в никакъв случай няма да може да се повтори. Колкото и пъти да прави едно и също, то одеве готовото в никакъв случай няма да е като предходното. Колко хора можем да се похвалим с такива движимости? Отвъд вноса, оттатък всеобщото произвеждане в огромни фабрики, от където дневно се изливат хиляди продукта. Там уникалността, крива линия, неточна мазка с четката се води второ качество и отива за брак.

Възможността „ по самостоятелен план ” и персоналният контакт. Ако ни харесва някое портмоне за подарък, само че го желаеме в черно, а не в кафяво, към продавачката в магазина не можем да се обърнем с такова предпочитание. Но към индивида, който го е изработил, можем. Искаме в тези обеци в зелено, желаеме персонализиран надпис или оформление в желани цветове - за множеството създатели няма необикновен проблем да изпълнят желанието ни. Личният контакт, ще разреши да бъде по размер, да добави интериора, да приключи тоалета. В среда на глобализация и конвейерно произвеждане, да намерим сходно отношение е съвсем невероятно.

Подпомагане на млади и не толкоз млади създатели и занаятчии като персонална идея. Повечето хора, които се занимават с ръчно творчество са много смели в това решение. Те са избягали от клишето, че безусловно би трябвало да си намерим сигурна и добре платена работа с положителни осигуровки и са втурнали в бурното море на свободната процедура и несигурния ден на създателя. Това решение заслужава почитание и поддръжка от страна на тези, които не сме толкоз надарени да можем да си позволим тази независимост.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР