От доста време насам лидерът на Олимпиакос Александър Везенков е

...
От доста време насам лидерът на Олимпиакос Александър Везенков е
Коментари Харесай

Отиването на Везенков в Сакраменто е под въпрос

От много време насам водачът на Олимпиакос Александър Везенков е спряган за несъмнено ново попълнение на Сакраменто Кингс в НБА от идващия сезон. Според информация на авторитетния баскетболен публицист от профилирания уеб страница BasketNews - Донатас Урбонас, представен от Спортал, възможностите българският национал да премине оттатък океана са били редуцирани в последните няколко дни. Причината за това са чисто финансови, като ето какво споделя Урбонас в следващия епизод на своя подкаст.

“Първоначално беше съвсем несъмнено, че той е изцяло завършил с Олимпиакос. В последните няколко дни обаче разбрах, че обстановката до известна степен се трансформира и към момента не е ясно дали той ще отиде в НБА, защото има някои въпросителни. Например - откупната му уговорка и евентуалната му заплата оттатък океана. Ако той не получава чисто по $4-5 милиона на година, което значи, че той би трябвало да подпише най-малко $10-милионен контракт, то това няма да е най-хубавото му решение от финансова позиция. Друг въпрос е откупната му уговорка - той би трябвало да заплати половината от тези 1.5 милиона евро на Олимпиакос. От своя страна пък управлението на Сакраменто също би трябвало да планува своите ходове през лятото и да реши каква част от тавана на заплатите ще остане свободна, преди да мисли за трансфер на Везенков. В момента няма чак такава убеденост в прекосяването на Везенков в НБА спрямо това, което се говореше по време на Финалната четворка в Евролигата ”, показа Урбонас.

Преди седмица стана ясно, че договарянията сред представителите на Везенков и управлението на Сакраменто ще стартират от $3-4 милиона годишно. Според разпоредбите на НБА българинът е задължен да заплати половината от своята откупна уговорка на стойност 1.5 милиона евро, като “кралете ” могат да покрият най-много другата половина от нея.

Освен това Сакраменто, който през предишния сезон се завърна в плейофите на НБА след 16-годишна пауза, първо би трябвало да стигне до сделка с една от огромните си звезди - Домантас Сабонис, чийто контракт изтича идващото лято. Също по този начин един от евентуалните съперници на Везенков в ротацията - Харисън Барнс, който беше титуляр в състава през последните години, е с неразбираемо бъдеще, защото договорът му с клуба изтече. Подобна е обстановката с друго от тежките крила на Сакраменто - Трей Лайлс, който също е свободен сътрудник през това лято.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР