От догодина, освен електронни винетки, ще има и уикенд винетки.

...
От догодина, освен електронни винетки, ще има и уикенд винетки.
Коментари Харесай

Ще има уикенд винетки - от началото на 2019 година

От следващата година, с изключение на електронни винетки, ще има и уикенд винетки. В това увери новият ръководител на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов.
По думите му, цената на винетката за почивните дни ще е към 10 лв. . Глосов акцентира и, че цената на винетките е една от най-ниските в Европа.
След въвеждането на електронна винетка за леките коли от 1-ви януари следващата година няма да се трансформира цената им, ще отпаднат стикерите, а при възнаграждение на електронна винетка номерът на автомобила ще бъде въведен в електронна система, която ще следи за извършители , изясни Глосов.
С измененията в Закона за пътищата ще има изменение в в структурата на организацията и основаване на особено звено, което ще поддържа тол системата и електроните винетки, и ще прави контролни функционалности, сподели Глосов пред Нова телевизия. Трафик патрули по пътищата ще има от началото на идната година. Тол системата е обективна система за таксуване на товарните коли, заплащането е за изминато разстояние. Очакват се обилни доходи от въвеждането на тол системата, те ще бъдат напълно за създаване на нова пътна инфраструктура, за ремонт на съществуващата и за поддръжка на самата система, акцентира Глосов.
През лятото няма да има поправки по Автомагистрала " Тракия ", които да затрудняват трафика, съобщи началникът на АПИ. Ремонти има главно по Автомагистрала " Хемус ", само че те ще продължат най-малко година и половина, защото не е положително положението на оборудванията, които не са ремонтирани повече от 35-40 години, откогато са издигнати, и ремонтът им е належащ . Глосов прикани водачите да съблюдават пътната сигнализация и въведените ограничавания в секторите, на които се правят ремонтни действия и да не правят неправилни изпреварвани в стеснените сектори, с цел да не се образуват тапи.
Според Глосов към този момент е подготвена бетоновата структура на пешеходния надлез при село Атия. Предстои монтирането на пасарелката над пътя, то ще се извърши през тъмната част на денонощието от 23 юли до 26 юли, когато трафикът не е доста натоварен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР