От дни - заради студеното време и през празниците, службите

...
От дни - заради студеното време и през празниците, службите
Коментари Харесай

Стотици богомолци се стекоха в Рилския манастир за Рождество Христово

От дни - поради студеното време и през празниците, службите на монасите, ръководени от игумена Адиранополския свещеник Евлогий, се правят в параклиса Рождество Христово, до манастирската книжарница.

Влезлите в манастирския храм палеха свещ и се покланяха се пред мощите на св. Иван Рилски, като това семейство от Благоевград, което чака бебе:

" Запалихме свещи, помолихме се на първо място на Богородица, тъй като тя закриля фамилията, закриля децата, майките и нас, възрастните, и Господ към този момент, Той е един. Вярващо семейство сме, християни. Спазваме традициите, всичко по този начин, както му е ред. Благоевград тук е близко, не е проблем за превоза ".

Командирована от Министерството на туризма, екскурзоводката Симона Коцева прави беседите с чужденците, посетили манастира.

" На чужденците им е забавно. Те са по-отворени да прекарват Коледа отвън дома и да пътуват повече, по този начин, че нормално последните години ми се случва по Коледа и по такива огромни празници да съм с чужденци ".

В манастира за Рождество пристигна и сестра Юлита, която другояче служи в манастира " Свети Атанас " край Кюстендилското село Смочево, съобщи БНР. Тя благослови: 

" Повече опование в Бога и с наежда в Христа, който се роди поради нас, поради нашето Спасение и в действителност вярата да ни крепи, както постоянно ни е крепяла през вековете, по този начин и в този момент, и отсега нататък и постоянно с повече религия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР