От днес започва официално поетапно сваляне на ковид мерките. По

...
От днес започва официално поетапно сваляне на ковид мерките. По
Коментари Харесай

От днес отпадат част от ограниченията у нас

От през днешния ден стартира публично поетапно събаряне на коронавирус ограниченията. По преценка на притежателите и уредниците, в заведения и на обществени мероприятия посетителите ще влизат без зелен документ.

Документът обаче остава наложителен за личния състав. Както е известно, това състояние и до момента бе особено за заведенията, само че импровизирано. Очаква се документът да падне изцяло на 20 март.
 
За децата към този момент се позволява провеждането на извънкласни занимания, само че при ограничаване до 12 в група. Малчуганите би трябвало да носят маски, да се проветряват пространствата а всеки час и да се прави стерилизация.

От през днешния ден в област Пловдив отпада условието за 50 % потенциал в заведенията за хранене, в това число и тези към местата за настаняване, игрални зали и казина.

Кога отпада зеленият документ у нас

Условието малолетните да посещават търговски център вид „ мол “ с компаньон, също се отстранява. Това  става със заповед на РЗИ, съгласувана с основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. 
 
 istock istock
Пловдивска област влезе в стадий 2 на Националния проект за справяне  с пандемията, което даде съображение на Областния спешен щаб да вземе решение за облекчение на част от ограниченията.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР