От днес започна приема на заявления за еднократна финансова подкрепа

...
От днес започна приема на заявления за еднократна финансова подкрепа
Коментари Харесай

Бедните вече могат да кандидатстват за помощта за отопление от 400 лв.

От през днешния ден стартира приема на заявки за еднократна финансова поддръжка за отопление от 400 лева

Те ще се подават до 14 ноември 2022 година в това число в дирекциите „ Социално подкрепяне “ (ДСП) по сегашен адрес. Те се подават персонално, като се показва персонална карта за информация, посредством лицензиран пощенски оператор (заявлението следва да е в оригинал) или на служебната е-поща на съответната Държавно стопанско предприятие по сегашен адрес.

Образец на заявление-декларация може да се получи от Държавно стопанско предприятие на място или да се изтегли от уеб страницата на Агенцията за обществено подкрепяне:

Информация за електронните адреси на дирекциите „ Социално подкрепяне “ може да бъде открита в рубриката „ Контакти “ на следния линк:

Към заявлението-декларация се ползват документи, удостоверяващи приход от: трудови правни отношения и/или приравнени на тях правоотношения; осъществяване на услуги с персонален труд; действия в региона на селското, горското и водното стопанство; стипендии; други приходи. При нужда дирекциите " Социално подкрепяне " могат да изискват и други документи.

Право на спомагателната финансова поддръжка за отопление имат лица и фамилии, които не са подавали заявление-декларация за разпределяне на целева помощ за отопление в интервала от 1 юли 2022 година до 31 октомври 2022 година, както и такива, които към този момент са подавали документи и са получили отвод, защото средномесечният им приход е надвишил границата за достъп със сума под или равна на 40 лева или защото отводът се дължи на непълна шестмесечна регистрация в дирекциите „ Бюро по труда “ и в случай, че към 01.11.2022 година не престават да са регистрирани. Не е нужно получилите отвод за целева помощ за отопление лица да подават ново заявление. Еднократната финансова поддръжка ще им бъде предоставена служебно.

Финансовата поддръжка за отопление е в размер на 400 лева и ще бъде изплатена еднократно през месец декември 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР