От днес вече работи първата у нас Правна клиника“, която

...
От днес вече работи първата у нас Правна клиника“, която
Коментари Харесай

Първата Правна клиника за жертви на домашно насилие отвори врати

От през днешния ден към този момент работи първата у нас „ Правна клиника “, която ще обезпечава безвъзмездна юридическа помощ на потърпевши от домашно принуждение от цялата страна. Новата обществена услуга на Столична община е осъществена по концепция на ръководителя на локалния парламент Георги Георгиев и ще се реализира взаимно с Фондация „ Анимус “, която завоюва общинския конкурс за даване на помощта.

„ Щастлив съм, че успяхме да завършваме работата по основаване на първата у нас „ Правна клиника “, която ще обезпечава безвъзмездна юридическа помощ на потърпевши от домашно принуждение от цялата страна. Благодаря на Фондация Асоциация Анимус/Animus Association Foundation, които завоюваха състезанието за даване на услугата и за това,че благодарение на техните специалисти ще дадем вяра на доста дами, попаднали зад стените на насилието. Гордея се и с сътрудниците си от всички политически групи, които одобриха предлагането ни и общинската стратегия към този момент е реалност - това не е акция, а ново потомство обществена политика на Столична община и Столичен общински съвет ”, написа Георгиев във Facebook.

Той заключи, че обществената услуга ще обезпечава гратис юридическо консултиране, процесуално посланичество по Закона за отбрана от домашно принуждение, психическо консултиране, както и информиране по обществени въпроси.

„ Всеки, който желае, може да се свърже с Правната клиника на 02 983 52 05, на 02 983 54 05 и на 00359 878 670 571, както и да подаде сигнал в Контактния център на Столична община.

„ Факт е и новият спешен център на територията на София, в който по едно и също време 10 дами с техните деца могат да бъдат настанени. Напълно гратис и при вдишване на разходи от първа нужда, те могат да останат във второто общинско предпазено жилище до 6 месеца.

Домашното принуждение е голям проблем в нашето общество, жертвите не престават да се усилват като при пандемия. А това е неприемливо, нечовешко и нецивилизовано. Опазването на живота и здравето на българските дами би трябвало да бъде народен приоритет. София като столица задава посоката и от древността до през днешния ден дава отбрана зад крепостните стени или както към този момент е в модерните времена – посредством обществени стратегии ”, добавя ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР