От днес вече е активна системата за електронен прием в

...
От днес вече е активна системата за електронен прием в
Коментари Харесай

Отвори системата за електронен прием в школите на Общински детски комплекс

От през днешния ден към този момент е дейна системата за електронен банкет в школите на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Тя е качена на формалната уеб страница на комплекса – www.odk-varna.com. Системата ще бъде отворена до 31 август. Това оповестиха за Varna24.bg от ОДК-Варна.

В този интервал, родителите имат право и да сменят своите стремежи. Децата могат да бъдат записани в не повече от две школи. При записването би трябвало да се уточни класа, в който детето ще се образова през образователната 2023/2024 година Заявление се подава за всяка образователна година, без значение от това дали детето е посещавало някоя от школите на ОДК до този миг.

В ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, се одобряват деца от 5 до 18-годишна възраст. Приемат се и деца на задгранични жители, включително и на украинските бежанци. За да бъдат записани обаче те би трябвало да имат ЛНЧ (личен номер на чужденец). След 31 август ще се проведат кастинги за школите, където има повече претенденти.

ОДК е институция в системата на образованието и реализира общинската политика за обезпечаване на обща поддръжка за личностно развиване на децата и учениците в община Варна.

Организира и организира действия за развиване на ползите, качествата, компетентностите и изявата им в региона на науките, технологиите, изкуствата и спорта, световното, гражданското и здравното обучение, както и за придобиване на умения за водачество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР