От днес в Турция започва вторият етап от плана на

...
От днес в Турция започва вторият етап от плана на
Коментари Харесай

Турция започва втория етап от отхлабване на мерките

От през днешния ден в Турция стартира вторият стадий от проекта на управляващите за последователно разхлабване на противоепидемичните ограничения.

Хотелите, които дават отговор на въведените хигиенични условия, ще бъдат отворени и с това ще се сложи началото от на следващия ден на вътрешния туризъм.

От на следващия ден се възобновяват пътуванията на високоскоростните влакове в Турция, осведоми БНР. Гражданите ще могат да пътуват с тях единствено след проявление на код, получен от приложение за мобилни телефони на здравното министерство. Кодът ще е доказателство, че те не са заболели или вирусоносители. Той е нужен и при пътешестване в рейс.

От 3 юни стартират вътрешните полети на самолетната компания „ Пегасус “, ден по-късно се възобновяват и тези на Турските авиолинии. Те ще възобновят отчасти интернационалните си полети от 10 юни.

Сдружението на вложителите в комерсиалните центрове предложи на моловете отваряне на всички магазини в тях от 1 юни. Тогава ще бъде отворен и базарът „ Капалъчаршъ “.

Междувременно в 36 области на страната беше въведено наложително носене на маски.

Турция отваря две нови лечебни заведения за лекуване на пациенти с COVID-19

По-късно през днешния ден след държавното съвещание се чакат повече детайлности за стъпките на управляващите, които ще бъдат подхванати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР