От днес в редица европейски страни започват да се вдигат

...
От днес в редица европейски страни започват да се вдигат
Коментари Харесай

Вижте как се отпускат мерките в европейските държави от днес

От през днешния ден в редица европейски страни стартират да се подвигат някои от ограничаващите ограничения, наложени поради пандемията от COVID-19, съобщи Франс прес. По този мотив Франс прес показва къса информация какво и къде ще проработи през днешния ден.
Италия - италианците ще могат да посещават роднините си, да се събират на лимитирани по брой групи, парковете се отварят, резервира се обществената отдалеченост сред хората в тях. Подновява се напълно работата в строителството и търговията на едро. Кафенетата, заведенията за хранене и питейните заведения ще продават храна за у дома. Училищата нчяма да отварят порти до септември. Ограниченията за напредване от една област на друга остават. Маските са в действие за летищата и гарите и за публичния превоз. Подновяват се пътническите полети на летищата Чампино в Рим и Перетола във Флоренция, които бяха измежду краткотрайно затворените летища в страната поради епидемията.
Испания - от през днешния ден възобновяват работа дребни търговски обекти като фризьорски салони, които могат да одобряват самостоятелни клиенти след авансово уречен час. Баровете, кафенетата и заведенията за хранене ще продават стока за у дома. Маските са наложителни в публичния превоз. На дребни острови от Канарския и Балеарския архипелаг ще бъде позволено отварянето на множеството магазини, музеи и тераси на питейни заведения и заведения за хранене, само че при стеснен потенциал.
Там също ще бъдат отворени хотели, само че при избрани условия. Училищата остават затворени до септември.
Гърция - близо 10% от затворените търговски обекти ще могат да отворят порти, измежду които книжарници, магазини за електроника, оптики, пунктове за механически прегледи на транспортни средства, магазини за спортни артикули, магазини за градинарски принадлежности, фризьорски салони и козметични студия, които ще работят с авансово записване, както и шивашки ателиета. Църквите ще отворят порти за самостоятелни молебствия.
Португалия - отварят порти дребни квартални магазини, фризьорските салони при авансово записан час, магазините за продажба на коли, книжарниците. Данъчните служби също отварят порти при авансово уговорена среща и с условие за носене на маска. Маските стават наложителни в публичния превоз. Разрешават се самостоятелните спортове навън.
Германия - от през днешния ден се отварят последователно учебните заведения в някои провинции. Ще се отворят фризьорските салони. Продължава и отварянето на храмовете, музеите, мемориалните комплекси, зоопарковете. Баровете и заведенията за хранене ще вършат единствено доставки до дома. Маските стават последователно наложителни в превоза и магазините.
Австрия - в учебно заведение се връщат зрелостниците, преди последователното възобновяване на занятията на другите възпитаници. Маските са наложителни в публичния превоз и магазините.
Белгия - предприятията и фирмите, в които не се одобряват гости, ще отворят порти още веднъж, а маските стават наложителни за публичния превоз. Унгария - отвън Будапеща се отварят терасите на кафенетата и заведенията за хранене, плажовете. Подновяват се професионалните спортни тренировки. Маските са наложителни в магазините и публичния превоз. Полша - отварят се хотелите, комерсиалните центрове, част от културните институции, измежду които библиотеките и някои музеи.
Хърватия - възобновяват активността си услугите, при които има непосредствен контакт с клиентите, като фризьорските салони. Словения - от през днешния ден се отварят терасите на кафенетата и заведенията за хранене, както и музеите, фризьорските салони, книжарниците. Подновяват се тренировките на професионалните спортисти. Маските са наложителни в затворени пространства на публични места, в публичния превоз и магазините.
Сърбия - отварят се кафенетата и заведенията за хранене при съблюдаване на обществената отдалеченост, маските стават наложителни в публичния превоз, междуградските влакове и рейсовете на дълги дистанции. Косово - в няколко града се анулира карантината, а жителите ще могат да излизат два пъти дневно по 90 минути преди обед и следобяд. Подновяват работа и строителите, брокерите на недвижими парцели. Възобновяват се някои действия в областта на услугите. Исландия - възобновяват работа университетите, музеите и фризьорските салони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР