От днес в Чехия, в разгара на петата вълна от

...
От днес в Чехия, в разгара на петата вълна от
Коментари Харесай

В Чехия се притесняваме да не се увеличават заразените, а не дали ще има протести

" От през днешния ден в Чехия, в разгара на петата вълна от COVID-19, влизат по-строги и рестриктивни ограничения най-много по отношение на неимунизираните жители. Но тук, въпреки че обществото също е разединено поради пандемията, не се следят такива протестни дейности, както в някои други европейски столици и градове ", разяснява пред БНР Веселин Вачков, основен редактор от дълги години на вестник " Лидови новости " в Чехия.

По думите му не е изключено обаче, когато ограниченията станат още по-строги след седмици, и в Чехия да има напрежение и митинги. " Но ние се тормозим повече от повишаването на броят на инфектираните, както и от броя на умрелите, които въпреки всичко не са толкоз доста, колкото в България.

20 000 хиляди са инфектираните на ден по формалната статистика. Починалите на дневна база най-малко към този момент са под 100, само че се чака броят им да нарасне. По-нисък е по отношение на есента от предходната година, както и броят на приетите в болница е по-малък, като специалистите считат, че това се дължи на имунизацията. Тук тя е 60 на 100 ", разясни още Вучков. Според него и в Чехия имат въздействие тайните теории за имунизациите и хората не желаят да съблюдават ограниченията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР