От днес в Бургас въвеждат засилен филтър в училищата и

...
От днес в Бургас въвеждат засилен филтър в училищата и
Коментари Харесай

В Бургас карантинират цели класове заради Ковид

От през днешния ден в Бургас вкарват засилен филтър в учебните заведения и детските градини, поради растеж на случаите на забелили от Ковид в региона, съобщи кореспондентът на БГНЕС от района.


„ Заболеваемостта в област Бургас е 88 на 100 хиляди, като за страната случаите са 53 на 100 000. За 10 октомври регистираните случаи за Бургаска област са 61, като 18 души са приети в болница. Имаме по 4-5 ученика болни дневно, които са позитивни. Когато имаме възпитаник се карантинира цялата паралелка “, съобщи за БГНЕС доктор Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас.

В някои от учебните заведения в Бургас децата към този момент влизат от разнообразни входове, с цел да се избегне скупчване.

„ Имаме засилен филтър на входа на учебното заведение. Медицинското лице замерва температурата, по класове се уверяваме, че всички са здрави, продължаваме с проветряване на класните стаи, както и засилена стерилизация “, сподели Марияна Стефанова, шеф на ОУ „ Васил Априлов ”

От РЗИ Бургас регистрират и засилен интерес към имунизацията.

„ Ваксините са актуализирани, също така към този момент са повишени случаите на Ковид -19 и хората, които се ваксинират, още веднъж се ваксинират ”, сподели доктор д-р Величка Григорова от РЗИ Бургас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР