От днес трябва да влязат в сила новите по-високи цени

...
От днес трябва да влязат в сила новите по-високи цени
Коментари Харесай

КЕВР обявява цените на тока, парното и топлата вода

От през днешния ден би трябвало да влязат в действие новите по-високи цени на тока за бита, парното и топлата вода. Около обяд се чака, че регулаторът ще вземе дефинитивно решение, като предварителните планове предвиждаха повишаване на електрическата енергия с 3 %, а на топлоенергията - нарастване с 39 на 100 приблизително за страната, заяви БНР.

Увеличение на цените на тока с 2% се чака за клиентите на " Електрохолд ", до неотдавна ЧЕЗ, с 3 на 100 за тези на ЕВН и с близо 5 % за клиентите на " ЕНЕРГО-ПРО ".

Големият скок се чака да е при цените на топлоенергията, които са обвързани с фрапантното повишаване на природния газ на интернационалните пазари, а оттова и у нас.

Най-голямо нарастване на цените на парното и топлата вода се планува за Разград - с 51 на 100, а минимум в Пловдив - с 23%. Очакваното повишаване за София е с 39 на 100.

Предстои да разберем дали регулаторът ще постанови тези цени или ще откри спомагателни запаси в системата, тъй че скокът да е по-малък.

Освен нови цени на тока за бита и топлоенергията, от през днешния ден трябваше да има и нови цени на природния газ.

За следващ месец " Булгаргаз " не съумя да внесе заявление за смяна в цените в точния момент и това ще забави определянето им.

Срещу тази процедура възразяват работодателските организации, които желаят предвидимост, защото от стойностите на природния газ, зависят и цените на техните артикули и услуги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР