От днес стартира ваксинацията срещу Covid-19 на хората, които са

...
От днес стартира ваксинацията срещу Covid-19 на хората, които са
Коментари Харесай

Ваксинират хората, подали заявка в електронния портал

От през днешния ден започва имунизацията против Covid-19 на хората, които са се записали в електронния портал, съобщи БНР.

Имунизацията на жителите стартира с наличния препарат на " АстраЗенека ". С РНК ваксини ще бъдат ваксинирани обвързаните с изборния развой, както и тези, на които би трябвало да се сложи втора доза.

Разпределението на препаратите в страната е на база искащите. Ако в електронния указател има направена поръчка за избран тип ваксина, само че тя не е налична все още, хората могат да си слагат наличната или да изчакат по-късна дата, изясни заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева:

" Тяхното право да изчакат ваксина с РНК не е анулирано. Лицата са осведомени за това в какви ваксини разполагаме, както от центровете където са записани, по този начин и през осведомителните портали на лечебните заведения, където се слагат ваксини. "

От доставените количества ваксини през тази седмица 25 000 дози от препарата на АстраЗенека са разпределени за персоналните лекари в страната, изясни Жени Начева:

" Ние получаваме информация за постъпващите дози на седмична база или двуседмична база. На базата на тази информация ние разпределяме имунизациите след диалози с общопрактикуващите лекари и със записаните през електронния портал, и с осъществяването на етапите. Ние сме в разговор с общопрактикуващите лекари и те ще получават също в допълнение дози ваксини. "

Имунизацията против Covid-19 ще се прави в 335 имунизационни пункта в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР