От днес стана задължително носенето на маски в градския транспорт

...
От днес стана задължително носенето на маски в градския транспорт
Коментари Харесай

Масови проверки за маски в автобусите в София

От през днешния ден стана наложително носенето на маски в градския превоз в София поради лятната Ковид вълна. Столицата се намира в " алената зона " по заболеваемост.
Екип на Bulgaria ON AIR ревизира по какъв начин протичат инспекциите за съблюдаване на новото условие. Те се правят взаимно от контрольори от ЦГМ и служители на реда.

" Полицейските чиновници взимат отношение по отношение на пасажерите без маски. Контрольорите могат само да помолят съответния пасажер, в случай че има маска, да си я сложи. А в случай че няма такава - да напусне транспортното средство и да си закупи такава. Предполагам, че ще има санкции. Който нарушава разпоредбите, си понася следствията ", разяснява в " България заран " Станислав Станков от Центъра за градска подвижност.

Той означи, че в заповедта не е посочен гратисен интервал за пасажерите. Личното му мнение е, че в първите два дни полицейските чиновници ще бъдат по-снизходителни към нарушителите.

Проверките за съблюдаване на ограниченията ще продължат до отпадане на нуждата от тях. Носенето на маски не е наложително за деца под 6-годишна възраст.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР