От днес София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на

...
От днес София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на
Коментари Харесай

Когато критиците постигнат резултатите ни, ще ги слушаме по-внимателно, каза Борисов

От през днешния ден София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на Балканите, разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание.

"Когато нашите критици реализиран такива резултати, държавното управление и страната да имат най-високия рейтинг на Балканите, а и спрямо Русия, Турция и Унгария, а столицата ни да е преди всичко измежду всички останали, тогава още по-внимателно ще им слушаме сериозните бележки ", разяснява министър председателят.

На съвещанието на Министерски съвет бе взето решение Емил Костадинов да бъде назначен за регионален шеф на Перник. Ирена Соколова бе освободена от поста.

"Когато допуснем неточност, по този начин си понасяме отговорността. Възложих на министрите да създадат тактика за справяне с безводието на национално равнище ", сподели Борисов и изиска доклад от трима министри - на околната среда Нено Димов, на Министерство на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и на министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Министър Аврамова сподели, че сега наклонността е към равнене на притока и отока, само че и тя акцентира, че подпомагали и атмосферните условия. Тя уточни и краткосрочни и дълготрайни ограничения, признати за рецесията с безводието в Перник, от районното министерство - част от тях към този момент били изпълнени от ВиК-Перник.

Първите - водни количества да се насочат от Владайския канал благодарение на Софийска вода към язовир "Студена ". А дълготрайните ограничения предвиждали да се намерят спомагателни различни източници.

По време на съвещанието министър председателят разяснява и разноските за защита.

"България е втора по разноски за защита в НАТО с 3,1 % от Брутният вътрешен продукт. Взехме решение да отпуснем 16 милиона лв. за покупката на нови мотори за осем бойни самолета ", посочи Бойко Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР