От днес следобед ще заработи термокамерата на летището във Варна,

...
От днес следобед ще заработи термокамерата на летището във Варна,
Коментари Харесай

Термокамера и на летището във Варна

От през днешния ден следобяд ще проработи термокамерата на летището във Варна, която ще следи за пасажери с нараснала телесна температура, оповестиха от аеропорта и прецизираха, че техниката се инсталира сега.

По-късно през днешния ден управлението на летището ще има среща с представители на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/, на която стане ясно дали ще се ревизират пасажерите от всички полети или от избрани дестинации. Решението за това се взема от РЗИ, прецизираха от летището.

Поставянето на термокамерата е защитна мярка против новия китайски ковид. Такава към този момент има на летищата в София и Бургас.

Термокамерата засича всички пасажери от разстояние и дефинира точната температура, която имат пасажерите. Когато е над 37 градуса, на екрана цветът позеленява и става тъмнозелен.

Тези с температура се отделят в специфична стая, където попълнят анкетна карта за положението им и се извеждат от летището, като това не става през коридора, през който вървят останалите пасажери, а пред друга врата. Осигурява се и хигиеничен автомобил, който ще води болния до УМБАЛ " Св. Марина ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР