От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери

...
От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери
Коментари Харесай

Радев: Премахва се договарянето на танкери без търг, без да се знае кой определя доставчика и цената

" От през днешния ден се отстранява неефективната процедура да се договарят танкери без търг, без да се знае кой и по какъв начин дефинира доставчика и цената ", съобщи президентът Румен Радев.

По думите му през днешния ден " Булгаргаз " е оповестил за първи път открит търг за доставка на полутечен газ и то 3 типа.
" Така се прави и по този начин би трябвало да се прави за в бъдеще - намерено, транспарантно и равнопоставено към всички вероятни снабдители. Само по този начин може да се реализира диверсификация, състезателност и най-хубави условия за страната ни, да се търсят решения не месец за месец, както до момента ", добави Румен Радев.

Според президента е належащо да се търси стратегическо партньорство с дълготраен небосвод, което ще повлияе безспорно на цените на втечнения газ за тази година.

" Поздравявам държавното управление за подписания през вчерашния ден контракт с " Газтрейд " за гарантиране на един милиард кубически метра полутечен газ от терминала в Александруполис. Продължават напъните за решение на най-тежкия проблем - обезпечаване на слотове на терминалите до края на тази година ", добави Румен Радев, представен от Българска национална телевизия.

Президентът Румен Радев през днешния ден е на посещаване в Севлиево, където взе участие в церемонията по разширение на индустриалната база на завода за съвременно съоръжение за високо напрежение. С церемонията се означават и 60 години от основаването на индустриалния цех.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР