От днес пускат в продажба новите електронни винетки. Те ще

...
От днес пускат в продажба новите електронни винетки. Те ще
Коментари Харесай

От днес пускат в продажба новите електронни винетки

От през днешния ден пускат в продажба новите електронни винетки. Те ще влязат в действие от 1 януари следващата година, а водачите ще могат да си  купят електронна винетка по няколко метода - през уеб страницата bgtoll.bg,  посредством мобилно приложение, от терминали за самообслужване, както и в обекти в комерсиалната мрежа.

От 14 часа през днешния ден стартира продажбата на електронните винетки.  „ Единият метод да се заплати таксата за пътешестване по пътищата е посредством терминали за самотаксуване, които работят на 8 езика. В тях се вкарва регистрационния номер на автомобила, електронен адрес, типа на винетката и от кой момент да бъде годна. Тези терминали ще бъдат сложени в бензиностанциите и на гранично-пропускателните пунктове ”, обясни шефът на Националното ТОЛ ръководство Антон Андонов.

Електронни винетки ще може да се купят още през уеб страницата bgtoll.bg и мобилно приложение, поетапно до края на годината ще бъдат открити пунктове в търговски обекти, където водачите ще могат да купят винетки и с пари в брой.На уеб страницата bgtoll.bg има алтернатива и за инспекция на валидността й.  

„ В момента тече асортимент на инспекторите от националната ТОЛ полиция. От началото на януари те ще са по пътищата, за тях са закупени и 105 автомобила. На граничните пунктове контролът ще се прави от чиновниците на Агенция „ Митници ”, които имат достъп до електронната система ”, обясни още Андонов. 

Всички водачи, които имат хартиени винетки, годни след 1 януари 2019 година, би трябвало да знаят, че подмяната на хартиена с електронна винетка не е наложителна, само че е целесъобразна. Ако шофьорите  изберат да не заверяват електронно винетката си, то би трябвало да оставят хартиения стикер върху предното стъкло.

Цените на винетките се резервират без смяна, а оригиналност е въвеждането на уикенд винетка, която ще коства 10 лева и ще важи от 12.00 ч. в петък до среднощ в неделя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР