От днес полицията охранява АЕЦ „Козлодуй“ въоръжена с автомати „Калашников“.Заради

...
От днес полицията охранява АЕЦ „Козлодуй“ въоръжена с автомати „Калашников“.Заради
Коментари Харесай

Въоръжени с автомати „Калашников охраняват АЕЦ „Козлодуй

От през днешния ден полицията охранява АЕЦ „ Козлодуй “ въоръжена с автомати „ Калашников “.

Заради усложнената от няколко дни обстановка сред Украйна и Русия, са подхванати всички ограничения за усилване на защитата на стратегическите обекти в България. На територията на област Враца има 4 такива, които са поети изцяло от защита на чиновниците на регионалната дирекция на МВР-Враца. От тези обекти по-стратегически е АЕЦ „ Козлодуй “.

Допълнително е уголемен страничният периметър на подстъпите, като взаимно със чиновници от „ Гранична полиция “ е обезпечена добра отбрана на централата.

По неофициална информация защитата влиза въоръжена даже в рейсовете с служащи, които дойдат всяка заран от целия район в АЕЦ „ Козлодуй “, заяви BulNews. Засилените инспекции са част от охранителната активност на територията на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца. Ежедневно и 24 часа се обхождат детайли, които могат да бъдат разчетени като възможен интерес за терористична опасност – язовирните стени и складовете за взривни субстанции. Проверяват се магазини за продажба на оръжия и муниции.

Полицейското наличие е засилено в региона, за жителите да бъдат спокойни, макар че за момента няма директна опасност за популацията на страната ни, нито за региона. Предприети са всички превантивни ограничения, с цел да са подсигурени всички при евентуална заплаха.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР