От днес Пловдив става европейска столица на културата. Общо 360

...
От днес Пловдив става европейска столица на културата. Общо 360
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Иван Тотев: В предстартова треска сме за откриването довечера

От през днешния ден Пловдив става европейска столица на културата. Общо 360 са събитията, които ще се случват в града през цялата 2019 година Откриването е довечера, а особено за церемонията беше издигната 30-метрова кула. На сцената ще се изявяват кукери, артисти, танцьори, а гостите ще чуят и галактическия глас на огромната национална певица Валя Балканска. От 19 ч събитието ще се предава и онлайн в ефира на БНТ1.

Пловдив

Събитието е от извънредно значение за България, защото за първи път български град ще е европейска столица на културата
Иван Тотев, кмет на Пловдив: Чувстваме се доста празнично, доста съм разчувствуван. Репетираме всичко преди откриването и сме като в предстартова тресчица. Светлана Куюмджиева, арт шеф на " Пловдив 2019 ": Това е повратна година за Пловдив, събитията са плод на 4-годишна подготовка, доста дълъг развой на работа. Пловдив в никакъв случай няма да бъде същият след " Европейска столица на културата ".
Центърът на Пловдив през днешния ден остава затворен за коли, само че за сметка на това градският превоз ще се движи с делнично разписание.
 От през днешния ден Пловдив е културната столица на Европа От през днешния ден Пловдив е културната столица на Европа
От през днешния ден Пловдив публично поема семейството като европейска столица на културата. Общо 360 са събитията, които ще се случват в града през цялата 201...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР