"От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако

...
"От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако
Коментари Харесай

Кирил Петков решен да вдигне нивото на ваксинация

"От през днешния ден нататък би трябвало да вдигнем равнището на имунизация, в случай че желаеме бизнесът да е отворен, децата да са на учебно заведение, лечебните заведения да не са цялостни ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

„ Моята първа заповед през днешния ден ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен документ, уповавам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес”, обърна се Петков към участниците в срещата.

Премиерът съобщи, че в случай че желаеме страната да стане център на новаторски бизнес, би трябвало бизнеслидерите да работят с младите учени.

„ Те да основават добавена стойност, тя да основава данъчни доходи за страната. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в неправилните направления и когато ги харчим, да сме сигурни, че се влагат в България”, съобщи Петков.

Той разяснява, че добавената стойност се основава от сполучливи бизнеси.

„ Нашата роля като държавно управление е да влагаме в обучение на бъдещето, което ще направи по този начин, че първокласниците през днешния ден да са съответни на пазара на труда до 2080 година”, сподели Петков.

Днес се организира срещата Powers Summit в София Тех Парк, оповестяват уредниците от Фондация Webit и Атлантическия Клуб в България. Форумът, наименуван още и "Българският Давос ", събира за първи път лице в лице новата власт, бизнес водачите и гражданския бранш за конструктивен и действен разговор, се показва в известието.

Първата обществена среща на властта с бизнеса, науката и гражданския бранш е подкрепена от огромна част от браншовите асоциации и цивилен организации в областите обучение, опазване на здравето, кибер сигурност, финанси, енергетика и зелена договорка. Наред с тези тематики, проектът за развиване и резистентност също е във фокуса на Форума, оповестяват уредниците.

Събитието е част от интернационалния конгрес нa Фондация Webit - Глобална Импакт Седмица на Webit, която се провежда с хибридна локация в Маями, Съединени американски щати и събира участници от над 190 страни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР