От днес кандидатстващите за целева помощ за отопление лица и

...
От днес кандидатстващите за целева помощ за отопление лица и
Коментари Харесай

Приемат се заявления за целева помощ за отоплителния сезон на 2018/2019 година

От през днешния ден кандидатстващите за целева помощ за отопление лица и фамилии могат да подават своите документи в дирекциите "Социално подкрепяне ". Заявленията се подават по сегашен адрес на претендентите, като акцията ще продължи до 31 октомври 2018 година, заяви пресцентърът на Агенцията за обществено подкрепяне /АСП/.

От АСП означават, че плануваното нарастване на пенсиите от 1 юли с 3.8 % няма да се отрази на правото на достъп до този тип помощ, като приходът от пенсии по член 2,ал. 2 от Наредбата за разпределяне на целева помощ за отопление ще бъде поправен със съответния коефициент. За да се подсигурява резистентност, предвидимост и бистрота на настоящия корекционен механизъм, измененията в Наредбата плануват автоматизирано обвързване на корекционния коефициент с регламентирания в Кодекса за обществено обезпечаване ред за годишното осъвременяване на пенсиите от 1 юли.

По този метод се основава явен и резистентен механизъм за компенсиране на нормативно регламентираното нарастване на приходите на пенсионерите, тъй че да бъде стеснен рискът от тяхното отпадане от програмата за целево подкрепяне.

Размерът на подпомагането целевата помощ за отопление за отоплителен сезон 2018/2019 година ще бъде избран на по-късен стадий със заповед на обществения министъра на труда и обществената политика на база на осреднена последна продажна цена на електрическата енергия за битови консуматори към 31 октомври тази година.

Предстои обявяване на променената разпоредба за разпределяне на целеви помощи за отопление на уязвимите лица и фамилии за идния отоплителен сезон.

През предишния отоплителен сезон са подкрепени 204 635 лица и фамилии, като общата изплатена сума е 74 323 833 лева За отоплителния сезон 2017/2018 година на 204 635 лица и фамилии е отпусната целева помощ за отопление, като общата изплатена сума е в размер на 74 323 833 лева, осведомят от АСП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР