От днес Иран въвежда дажби за автомобилните горива. Заедно с

...
От днес Иран въвежда дажби за автомобилните горива. Заедно с
Коментари Харесай

Иран въведе месечни лимити за горивата

От през днешния ден Иран вкарва дажби за автомобилните горива. Заедно с това цените ще се повишат като един литър от най-разпространения бензин се подвига до 15 000 риала (близо 0,13 щатски долара) по отношение на досегашните 10 000 риала. Месечната дажба за един частен автомобил е 60 литра. Всички покупки на горивото над този таван ще бъдат при цена от 30 000 риала за литър, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Приходите от тази мярка ще бъдат употребявани за спомагателни дотации за 18 милиона фамилии “, съобщи в ефира на държавната телевизия Мохамад Багер Нобакт, началник на Плановата и бюджетна организация на Иран.

В Иран цените на горивата са един от най-ниските в света поради забележителните дотации и поевтиняването на националната валута. В тези условия държавното управление се пробва да спре възходящата контрабанда към прилежащи страни. Въпреки огромните си резервира на енергийни източници Иран от години среща усложнения при гарантирането на вътрешното ползване на горива поради неналичието на рафинерии и интернационалните наказания, които лимитират доставките на части и съоръжение за поддръжка.

Припомняме, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отдръпна страната си от интернационалното нуклеарно съглашение с Иран предходната година и вкара още веднъж наказания против петролната индустрия на Иран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР