От днес и през следващите дни почти до края на

...
От днес и през следващите дни почти до края на
Коментари Харесай

Чудна прогноза: От днес ставаме една от най-топлите страни в Европа

От през днешния ден и през идващите дни съвсем до края на седмицата, страната ни още веднъж ще бъде едно от най-топлите места в Европа, с температури в някои дни в източните елементи, достигащи 20 градуса, съобщи Dir.bg.

Днес ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността . Видимостта в множеството места с утринни мъгли ще се усъвършенства след обяд.

Температурите ще бъдат от 9 до 14 градуса. През нощта ще бъде ясно, в низините и котловините ще се образуват мъгли. Температурите на следващия ден заран ще бъдат от към нула до 6 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността и доста по-топло от нормалното за декември, с температури от 10 до 15 градуса. На места в Източна България и Предбалкана ще има и температури, близки до 20 градуса. Видимостта след обяд ще се усъвършенства в множеството места с утринни мъгли. Ще духа слаб вятър от югозапад-запад.

Най-хубаво ще бъде времето в планините , където ще бъде с към 15 градуса по-топло от нормалното за там, а температурите ще бъдат позитивни и в най-високите планински елементи.

Дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология шокира с поврат в прогнозата за през днешния ден

Без основна смяна ще остане времето в сряда и четвъртък . Минималните температури ще бъдат от към нулата и малко над нея до 6-7 градуса в хълмистите и полупланински места.

Дневните стойности в източните региони ще бъдат от 12 до 17 градуса, малко по-ниски в четвъртък . В западните елементи на страната също ще има малко по-ниски дневни стойности, само че още веднъж много над естествените за втората половина на декември.

В низините заран ще бъде мъгливо, а отчасти усъвършенстване на видимостта ще има към и след обяд. В четвъртък мъглите ще бъдат по-трайни, а дневните температури - с 2-3 градуса по-ниски, най-много в местата с мъгли.

В петък за малко ще се появи слаб западен вятър и мъглите в Дунавската низина на множеството места ще се разсеят. Температурите ще се покачат и ще бъдат още веднъж от 12 до 17 градуса, малко по-ниски по високите котловини.

В събота и неделя ще бъде облачно, а от запад на изток ще превали дъжд. Температурите в събота ще останат без основна смяна, а в неделя ще се намалят едва и ще са от 10 до 15 градуса, на югоизток към момента до към 17 градуса.

Според предварителните прогнози, прекомерно топло за сезона ще остане и времето на Бъдни вечер и Коледа , с температури към и над 10 градуса денем. Конкретни прогнози за времето по празниците очаквайте в идващите дни.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР