От днес фабриката за приемане на грозде и производство на

...
От днес фабриката за приемане на грозде и производство на
Коментари Харесай

Фабриката за производство на вино в Карнобат заработи отново

От през днешния ден фабриката за приемане на грозде и произвеждане на вино в Карнобат още веднъж работи, откакто през вчерашния ден съдът позволи това. Ръководството на завода и митниците са в спор - има ли в действителност незаконен спиртопровод, през който е изтичал незаконен алкохол. В идните дни следва да бъде изработен следствен опит, който да покаже дали през крана може да тече алкохол.


В първия работен ден на фабриката за приемане на грозде и произвеждане на вино в Карнобат, която първа от затворените за 48 часа данъчни хранилища проработи, чиновниците са уверени, че акцията е била за изваждането им от пазара и съсипване на бизнеса им.

В една от трите заводи за произвеждане и бутилиране на спиртни питиета на " Винпром Карнобат ", които бяха затворени преди 4 дни от Агенция " Митници " се намира кранът, който беше обект на инспекция, за който организацията популяризира видео с незаконно инсталирано устройство за произвеждане на спиртни питиета в село Церковски.

Административният шеф Йовко Йовков упрекна проверяващите в непросветеност и съобщи, че течът, който е показан на видеото, е провокиран от проверяващите и е могъл да провокира гърмеж във фабриката.
Йовко Йовков-административен шеф: То не е текло, това е отворено от митнически чиновник в прорез с всевъзможни противопожарни правила, без мое наличие или наличие на някой оторизиран човек. Просто въпрос на време е било да се доближи до тази пределна централизация и тогава разчитаме на тези сензори да спрат инсталацията. Това е безумство, което вършат.
Директорът съобщи, че кранът съществува в чертежите на Агенция " Митници " и че през него е невероятно да бъдат отклонявани количества алкохол. След митингите на служащите от през днешния ден те към този момент са на работа.
Хасан Сюлейман: Ще работим обикновено, трябваше да се случи по този начин. Просто излишно затвориха всичко. Всичката продукция можеше да се скапе и да стане за изхвърляне.Димитър Ценов: Ще има вреди, които несъмнено, няма да бъдат възобновени, занапред ще се открива какъв ще е размерът и какво може да се предприеме за напред.
Заводът ще може да стартира да приема грозде минимум след два дни, когато ще има освободен потенциал, споделиха служащите. Очаква се тази вечер да проработят и спиртоварната и фабриката за бутилиране.
 Складовете на винзавода в Карнобат възвръщат поетапно работа Складовете на винзавода в Карнобат възвръщат поетапно работа
Запечатаните данъчни хранилища на винзавода в Карнобат стартират още веднъж работа, реши след четиричасово съвещание през вчерашния ден Районният съд в Карнобат. Пръв от...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР