От днес е затворен граничният контролно-пропускателен пункт Златоград – Ксанти,

...
От днес е затворен граничният контролно-пропускателен пункт Златоград – Ксанти,
Коментари Харесай

Затвориха ГКПП Златоград – Ксанти

От през днешния ден е затворен граничният контролно-пропускателен пункт Златоград – Ксанти, заяви кметът на общината Мирослав Янчев.
Той изясни, че от гръцка страна потокът е спрян преди няколко дни, а от наша страна през граничния пункт от петък до през днешния ден са минали трима души. През него минават единствено леки коли и микробуси.
От през вчерашния ден обаче националният щаб на Гърция наложи цялостна карантина на Община Мики, която е прилежаща на Златоград.
„ Всяка вечер в 18.00 часа по гръцката телевизия ERT1 оповестяват, че едно от най-опасните места за разгръщане на епидемията са селата в община Мики, Ксанти, където са се върнали над 1000 индивида „ от рискови страни ” и които не са се подложили под карантина! Регионът се охранява от гръцките полицейски служби ", осведоми Янчев.
В село Ехинос (общ. Мики) бе заровен умрял от ковид при засилени ограничения за сигурност.
Предложението на Областния спешен щаб за краткотрайно затваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт през Златоград и е утвърдено от Националния спешен щаб и през пункта към този момент не се минава, оповестиха още от локалната администрация.
Решението на националния щаб незабавно е приведено в осъществяване. Очаква се министърът на опазването на здравето да издаде заповед за краткотрайно затваряне на граничния ни пункт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР