От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните

...
От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните
Коментари Харесай

Влязоха в сила новите мерки за борба с коронавируса

От през днешния ден е лимитирано пътуването без наложителен мотив сред регионалните градове, според нови ограничения против разпространяването на ковид у нас, заяви Българското национално радио. Няма да се лимитират пътуванията по работа и комерсиалния трафик. Вече е неразрешено и посещаването на паркове, детски и спортни площадки.

Хората до 60 години няма да могат да пазарят сред 8:30 и 10:30 всяка заран, като задачата е по-възрастните да употребяват този диапазон и да заобикалят излизане от вкъщи след това. У нас доказаните случаи на ковид са 127, умрелите са трима.

Народното събрание ще заседава единствено в четвъртък и петък, взеха решение депутатите, откакто късно нощес утвърдиха дефинитивно Закона за изключителното състояние в страната. Ще се гласоподават предпочитано актове и законопроекти, свързани с оповестеното изключително състояние. Парламентарните комисии ще заседават, а по решение на някоя от тях, съвещание може да бъде лимитирано за външни лица, като в този случай ще се предава директно в интернет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР