От днес до 5-ти април хотелиерите, настанили в базите си

...
От днес до 5-ти април хотелиерите, настанили в базите си
Коментари Харесай

От днес хотелиерите, подслонили бежанци, могат да кандидатстват за държавна помощ

От през днешния ден до 5-ти април хотелиерите, настанили в базите си бягащи от войната в Украйна хора, могат да аплайват за средствата, които страната дава за всеки признат емигрант. Сумата е 40 лв. дневно. Това съобщи във Варна вицепремиерът Калина Константинова.

Хотелиерите ще получат паричната отплата до седмица след приключване на периода за подаване на документите. Мярката е за 3 месеца.

Константинова сподели още, че системата за регистрация на бежанците от Украйна на граничните пунктове работи и още там хората се насочват към хотелите, в които ще бъдат настанени.

" За последните 10 дни откогато е стартирала опцията за предоставяне на регистрация за краткотрайна протекция, ние сме обучили над 650 чиновници на Министерство на вътрешните работи. Отворени са над 60 пункта из цялата страна. Само във Варна са някъде към 20. От на следващия ден потеглят и мобилните станции, които да обикалят и хотелите. Така че до 15- ти умерено, без напрежение да могат всички да бъдат регистрирани и да няма никакви терзания. " - сподели Калина Константинова заместител министър-председател.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР