От днес до 4-ти октомври гръцките власти въведоха в област

...
От днес до 4-ти октомври гръцките власти въведоха в област
Коментари Харесай

По-строги Covid-мерки в Атика

От през днешния ден до 4-ти октомври гръцките управляващи вкараха в област Атика по-строги ограничения против увеличаващото се разпространяване на Covid-19. Проверките за съблюдаване на ограниченията са строги и с високи санкции.

Компаниите работят в изменен режим, усилиха транспортните средства в градския превоз, с цел да не се струпват пътуващи в пиковите часове.

Масови инспекции се правят в област Атика за съблюдаване на ограниченията против разпространяването на ковид. За две седмици от през днешния ден 40% от заетите в офиси, както в държавни, по този начин и в частни компании, работят отдалечено. Началото на работния ден стартира на три етапи през час, с цел да няма скупчване на доста хора в градския превоз.

Маските са наложителни и на открити места, където се събират хора, като паркове, площади и спирки навън.

Заместник-министърът по отбрана на жителите Никос Хардалиас акцентира, че строго ще се следи за възбраната за обществени събирания на повече от 9 души. На сватби, кръщенета и погребения се позволяват не повече от 20 души. Властите предлагат на жителите над 65 години да лимитират излизанията на открито.

Мерките се постановат заради увеличените случаи на инфектирани в област Атика. Ако в границите на две седмици не се понижат случаите държавното управление обмисля и ограничение на придвижването на открито за част от жителите на най-голямата гръцка област Атика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР