От днес до 16 май всички 18-годишни младежи от държавите

...
От днес до 16 май всички 18-годишни младежи от държавите
Коментари Харесай

Започна кампанията Опознай Европейския съюз

От през днешния ден до 16 май всички 18-годишни младежи от страните от Евросъюза могат да аплайват за безвъзмездни билети за пътувания из Европа. Кампанията на Европейската комисия " Опознай Европейския съюз " се организира за втора година и цели да насърчи младежите да научат повече за останалите страни от общността и да стават посланици на Европа.

Ако сте родени сред между 2 юли 2000 година и 1 юли 2001 година можете да кандидатствате за безвъзмездни билети за трен по програмата " Опознай Европейския съюз ". Вие сами определяте коя страна ще посетите, като пътуването ви може да е най-малко един ден и най-много 30 дни и би трябвало да е в интервала сред 1 август 2019 и 31 януари 2020 година.

Кандидатстването става на стана на уеб страницата на Младежкия европейски портал. За да бъдете позволени до селекцията, би трябвало да отговорите вярно на няколко въпроса, свързани с Европейския съюз.

Може да пътувате сами или в група от най-вече пет души. Одобрените претенденти ще станат ясни през юни тази година.

Инициативата стартира предходната година с бюджет 12 милиона евро. За тази година отделените средства са 16 милиона евро. Досега 30 000 младежи са получили безвъзмездни билети. Идеята на Еврокомисията е младежите да научават повече за европейското културно разнообразие, да натрупат европейски опит, да се срещат с връстниците и да стават посланиците на европейската концепция и европейската еднаквост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР