От днес да си бездомен в Унгария е престъпление и

...
От днес да си бездомен в Унгария е престъпление и
Коментари Харесай

От днес да бъдеш бездомен в Унгария е престъпление

От през днешния ден да си безприютен в Унгария е закононарушение и в нарушаване на конституцията , оповестява АП.

Конституционна корекция, която влиза в действие от през днешния ден, не разрешава на хората да живеят на обществени места.

Промяната дава пълномощия на управляващите да подхващат наказателни дейности против бездомниците. Наказанието за хора, които са предизвестени четири пъти в границите на 90 дни, е затвор или до шест месеца общественополезен труд.

Седмата корекция на главния закон на Унгария беше прокарана от депутатите през юни . Тя освен има за цел да изкорени казуса с бездомните, само че включва и членове, които целят отбрана на християнската просвета в Унгария и огромно ограничение на опциите на бежанци да получат леговище.

По-рано съдът разгласи за противоконституционен опита на държавното управление на премиера на Унгария Виктор Орбан да сложи бездомните отвън закона . Но след приемането на конституционната корекция оспорването на възбраната в съда става по-трудно.

Защитници на бездомните считат, че възбраната и опасността от затвор за нарушителите на закона е малко евентуално да разрешат казуса с бездомните, необикновен откакто доста от тези на улицата се нуждаят от здравна и психиатрична помощ , която не може да бъде обезпечена от приютите.

Унгарското държавно управление заяви, че в страната има общо 19 000 приюта и неотдавна са отделени 32,2 милиона $ за подкрепяне на бездомните. По неофициални данни в Будапеща бездомните са към 30 000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР