От днес бизнесът, засегнат от ограничителните мерки срещу Covid-19, може

...
От днес бизнесът, засегнат от ограничителните мерки срещу Covid-19, може
Коментари Харесай

Бизнесът вече може да кандидатства за помощ до 150 000 лева оборотни средства

От през днешния ден бизнесът, обиден от ограничаващите ограничения против Covid-19, може да кандидатства пред Националната организация по приходите за помощ до 150 000 лв. оборотни средства. Подпомагането на фирмите, което ще се реализира по оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност ”, е на обща стойност 156 милиона лв.. Срокът за кандидатстване е две седмици. 

" Фактическото идване на парите при фирмите може да се реализира, когато Брюксел даде зелена светлина на пренасочването на запас от оперативната стратегия. Бизнесът може да кандидатства по схемата, даже в случай че употребява някоя от другите линии за държавно подкрепяне в изискванията на Ковид-19. Допустими ще бъдат разноските, нужни за превъзмогване на дефицит на оперативни средства, настъпил вследствие на заповедта на министъра на опазването на здравето ", сподели министърът на стопанската система Лъчезар Борисов за БНР.

Различните компании имат право на 10 или 20 % от оборота за подкрепяне, уточни изпълнителният директор на Национална агенция за приходите Галя Димитрова.  " Процент от оборота на съответните обекти, осъществен през интервала на 2019 година, подобаващ на интервала, през който обектите са прекратили активност през тази година ", сподели тя. 

Милена Кръстанова от организацията разясни, че в случай че едно дружество има обекти в и отвън МОЛ, ще би трябвало да подаде заявление единствено за обекта с прекратена активност. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР